Ugovorno pravo

UGOVORNO PRAVO

SASTAVLJANJE UGOVORA I ANEKSA UGOVORA

Advokatska kancelarija Cvjetićanin & Partners ima bogato iskustvo u oblasti ugovornog prava, koja je dinamična oblast prava, ali ujedno predstavlja oblast koja je podložna različitim zloupotrebama (npr: sačinjavanje fiktivnih ili simulovanih ugovora isl).

Naš tim se prilikom sastavljanja ugovora, kao i aneksa postojećih ugovora, uvek trudi da sačini precizan i detaljan ugovor, koji će obuhvatiti sve što je neophodno za zaštitu interesa našeg klijenta, kako bi se ispoštovalo načelo autonomije volje, savesnosti i poštenja, kao i načelo ravnopravnosti ugovornih strana.

DVOJEZIČNI UGOVORI I ARBITRAŽNA KLAUZULA

Tim advokatske kancelarije Cvjetićanin i partneri za inostrane klijente, ili po zahtevu domaćih, sastavlja dvojezične ugovore, uz ugovaranje arbitražne klauzule, te savetuje izbor merodavnog materijalnog prava i nadležnost arbitraže za slučaj eventualnog spora.

Ideja kojom se vodimo je svakako maksimalna zaštita klijenta i sprečavanje bilo kakvog vida zloupotrebe ili prevare od strane druge ugovorne strane, vodeći računa o okolnostima svakog konkretnog slučaja. Našim klijentima pružamo širok spektar usluga kada je u pitanju sastavljanje najrazličitijih vrsta ugovora, kao što su ugovori o partnerstvu, ugovori o kupoprodaji, zakupu, ugovori o poslovnoj saradnji, ugovori o prevozu i sl. Ujedno, zastupamo klijente u sporovima za naplatu potraživanja iz ugovornih odnosa.